Inceput de sfarsit!!!Oare????

V-aţi gândit vreodată că omenirea poate pieri într-o clipă în urma unui experiment de laborator? Mâine, 10 septembrie 2008, poate fi ultima zi a planetei Pământ. Asta pentru că acceleratorul de particule, cel mai puternic construit vreodată, va fi pus în funcţiune la Geneva, pe graniţa dintre Franţa şi Elveţia.
Experimentul este unul asemănător Big Bang-ului, explozia gigantică ce a dus la naşterea Universului. Cu ajutorul uriaşei maşinării, oamenii de ştiinţă vor explora cele mai mici particule existente în Univers pentru a afla noi lucruri despre materie şi naşterea sa. Oamenii de ştiinţă îl numesc cel mai mare experiment realizat vreodată: au fost nevoie de 10 ani pentru construirea acceleratorului, de aproximativ 6.000 de cercetători din 80 de ţări şi de nu mai puţin de opt miliarde de dolari.

Printre specialiştii care participă la experiment se numără şi 60 de români – fizicieni şi ingineri. Pe teritoriul ţării noastre este amplasată şi o parte a reţelei de computere ce va analiza datele obţinute în timpul operaţiunii. “S-a construit un sistem de calculatoare cunoscut sub numele GRIND care e alcătuit din două milioane de computere conectate între ele. Noi, la Măgurele, avem 20.000”, a spus Nicolae Zamfir, directorul Institutului Naţional de Fizică Atomică “Horia Hulubei”.

Întreaga operaţiune se va desfăşura într-un tunel de 27 de km, construit la 100 de metri sub Alpi. Şi asta pentru că mii de oameni de ştiinţă se tem că experimentul ar putea genera găuri negre, care să distrugă planeta. Experţii din ţara noastră spun însă că testele din 10 septembrie nu vor fi deloc periculoase pentru Terra. La acea dată, cercetătorii vor verifica doar dacă acceleratorul de particule funcţionează cum trebuie şi nu vor acţiona, în nici un fel, asupra materiei. “Nu există nici un fel de ameninţare. Singurul risc e să nu iasă experimentul”, a afirmat Nicolae Zamfir. În pofida asigurărilor venite din partea specialiştilor, există şi oameni are se opun vehement acestui experiment. În ultimele zile, fizicienii participanţi la proiect au primit o mulţime de ameninţări cu moartea.

Găurile negre

Gaura neagră este considerată un loc din Spaţiu în care câmpul gravitaţional este atât de puternic, încât nimic nu poate scăpa în formă fizică naturală intactă, după ce a trecut prin ea.

De altfel, radiaţia electromagnetică sub formă luminoasă nu poate scăpa dintr-o gaură neagră, aşa încât interiorul unei găuri negre nu este vizibil. De altfel, de la acest fenomen de antimaterie din centrul ei îi provine şi numele.
Dar cine stie poate experimentul nu va scapa de sub control si nu va veni sfarsitul lumii.
(sursa)

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s